Wednesday, 30 March 2011

redwok bangi

hai....




hari sabtu ritu..aku g makan kat cni...ms tu petang..x ramai sangat org waktu tu..mcmane ek aku leh sampai cni..oo br igt husband aku cr murtabak singapore tu..tp ble lalu kat cni tetibe benti sbb terasa lapar la pulak..haha...so x jd la mkn murtabak tu...kat cni tmpt die beso..sesuai la klu nk ajk family mkn2 ke..tempat selesa..bersih...menu pun banyak pilihan...aritu husband aku mkn nasi belacan n aku lak order kuey teow beef ginger (ni pebret i)..mesti sedap la, yg x leh lupa kuey teow aku tu punye la melambaks..aku amik size small tp utk 2 org mkn tu..pe lg share le dgn hubby..seb bek die tlg habiskan..gambor?ms tu aku mls nk snp..mtk ampun ye...harga eh?ok la standard harga secret recipe cam gtu..tgk jgk la kpd jenis menu...mai pakat serbu ;)

Thursday, 24 March 2011

mama,teddy nak susu...

hai..

so arini aku nk perkenalkan my doter Fatin Damia (1thn 8bln)...aku syik cite psl die je kan..ank aku ni dah pndai dah (actually sume bdk pun pndai kan) dah de sifat kewanitaanya cewah leh gtu?teddy bear pun dah mcm ank die dah ni..mcmane la kang ble dah beso n dah kawen..hope die jd ibu yg baik (jauh gle aku pk nih!)..haa korg tgk je la video ni eh...klu video kurang memuaskan aku minta ampun sangat ya.. ;)


video

Monday, 21 March 2011

Belimbing buloh..

hai..



bunga kantan ni leh la aku wat msk asam pedas..terangkat weh


masam x terhingga..tp sedapppppp ;)

arini aku dpt belimbing buloh & bunga kantan dr office mate dkt cni...TQ cc M ;)
dh lame xmkn belimbing buloh...selalunya bnda ni d gunakn dlm masakn mcm msk lmk cili api or asam pedas..terliur beb klu d kenang rupe menu tu...Aku dh lame xmkn ,dolu2 klu jumpe mkn cam gtu je..klu nk lg syioookkk pe lg wat sambal kicap tenyeh dgn cili api pastu ltk gula ckit..so ble tkenang kan zaman dolu2 tu pe lg peluang yg ade jgn d lepaskn..ye tak?aku bedal la 2-3 biji..peggghhhhh maasaaaammm die mmg wat aku trangkat..bestttt dan sedapppp walaupun xde kicap ttp aku mkn juga...member2 aku kat cni geleng kpala je tgk aku wat aksi tu..ekeke ;)

Sunday, 20 March 2011

sabtu~KU

Hai,

Slm percutian..cewah bkn ke cuti sekolah dh nak abis...this monday mula la balek jem yg tdk berkesudahan...sekolah2 penoh dgn ibu bapa pd waktu pg mhtr ank ke sekolah...so aku nk citer nih..smlm pengasuh lama fD dtg umah mau pinjam fD dengan besar atinya aku + hubby setuju...pg tu aku berkira2 nk g opis la,settle kn keje pe yg ptt kan..tp d sebabkan pgasuh dah curi fD so my hubby pun kebosanan keseorangan d rumah n berjaya memjuk aku supaya x g opis..so aku pun x nk le jd wife yg durhaka kan..ehehe

Disebabkan fD dah xde..ktorg pun pe lg mengambil kesempatan keluar utk mengisi waktu2 yg kosong itu..mula2 g warehouse VOIR kat balakong tu..de la rembat belt 2-3utas (eh utas ke..ntahla weh!) ok la warehouse tu i bg 2.5 * je..sbb nye bnda tu dah dkt seminggu dah sale nye..jd yg  tgl pun ala-ala jela kan..byk jgk bj yg cantik2 tp x kose la aku nk mencari sbb menimbun sgt nk punggah2 baju2 kat c2..hege mmg murah dr rm1-rm15 kot e2 pun rsnye yg paling mahal le...



ok lepas g warehouse tu g lak MAPEX kat midvalley..Pameran hartanah...konon2 la nk g usha umah2 klu de yg bkenan..mmg byk umah yg aku bkenan kat sana tp pergghhhhhh hege die xleh tahan kebanyakanya 200k dan keatas (tgk gak la location kat ne) melecet2 kaki aku ni bjalan mencari2 umah d ctu "ble la dapek boli umah ni ha" lepas dah selesai semua g la pulak tawaf midvalley..d sebabkan aritu 19hb aku pun g la melantak kat 1901 sbb nye setiap 19hb die de promo utk regular size new york chicken hege base rm5.99 klu promo rm2.99 haa kan byk beza tus..aku pun beli 3 haaa lg satu air pun die charge rm1 je..so aku bedal 2 ~tkejutz kan ehehe lapar banget beb..x bfast pg tus sian i ...smpai mamat 1901 tu ckp aku ni kuat mkn..ada aku kisah ke???jnji aku kenyang...ekeke






ni la febret menu aku "NEW YORK Chicken"

lepas dah mkn2 g la sambung cuci2 mata kat midvalley..then igt nk g tgk Merong Mahawangsa tu tp teringatkn dkt ank lak..yela akak yg pinjam ank i tu kata nk htr ptg..so balek le..aleh2 tgu punya tgu ank aku balik dkt kol 9pm..leh gtu?waaaahhh klu aku g tgk wyg td dah abis pun citer tu..rupe2 nye ank aku ni g jenjalan kat seremban..ceh..igt dah mlm2 xde la kuar..aleh2 my hubby ajk g Bangi sbb de p.mlm lak mlm tu..pe lg follow jela....sian ank mama dh penat2 pun tpksa ikut kuar lg ehehe ;)

Thursday, 17 March 2011

beratnyaaa!!!


Hai..

Tolonglaa camne nih nk turunkan berat bdn aku yg semakin meningkat...cewahh
walaupun x byk tp aku x suka benda ni tjadi!!!sbb nye dh nek melebihi yg aku idamkan..
idamkan?ehehe...mesti korg kata aku kan kurus klu naik xpela..tp aku x suka la sbb nek byk sgt..5kg tuh
mcmane nk turunkan nih?...ape...kurangkan makan?



aku mmg dh cuba utk kurangkan makan..tp mungkin salah kot diet aku ni (sbb men2 - x serius)
tp skrg ni mmg dlm usaha utk menurunkan berat ni..klu x dpt turun 5kg..1-2kg pun ok la (mcm terdesak je kan) ehehe....mlm mmg aku dah x makan (klu mkn pun mkn buah jek)...klu bfast aku mkn (heavy) lunch x mkn leh gtu? agk2 kn berjaya ke diet aku ni.. ;(

Lambakan Kerja

Hai semua ;)

Lama gle kan x de N3 baru? knp? aku bz gle weh...kerja melambak2..x surut2
camne?korg pun x kisah kan...ms byk2 kerja camni la pulak my doter x sihat (demam)..smpi serba salah nk cuti jg die or keje...aku TERPAKSA gak dtg kerja sbb teringat kan keje yg melambak tu..n semuanya perlu d settel kn dgn SEGERA (teringat2 aku dkt ank aku yg demam tu) "sorry eh sayang, mama terpaksa" ;(
(dan2 tu la ank aku dok bmanja2 dgn aku) bukanye aku x syg die tp ntahla..walaupun keje tu bukan lah leh bwk mati tp sememangnye aku rs bertanggungjawab dgn bebanan kerja yg aku tinggalkan tu...sedey bile tkenangkan balik..tp nasib baik la my doter demam x panas sgt..lewat pagi dh kebah (tq mama yati -pengasuh fD) moga mlm nanti die x demam lg ;)

Thursday, 10 March 2011

saman

Hai.. ;)

La ni kan tengah HANGAT dok citer pasai saman
haaa korg dh bayor ke saman (klu ade le)
aku? aku ade 4 saman..emmm mungkin korg rs sikit kot
tp bagi aku BANYAK...dah le bkn slh aku (sian i tau)
ini semua angkara adik badik ku..tp x pa i redha u
aku dh bayor dah saman tus (mgunakan duit hubby)
bile lg nk mengikis kan..hahaha
so 10hb Mac adela ari terakhir utk byr saman
klu x..blacklist la nama ko pastu klu dok byr gak kompaun akn meningkat (pdn muka) hahaha
so my frends ati2 ya skrg
JANGAN BIARKAN DIRI ANDA D SAMAN ;)

Thursday, 3 March 2011

sakit

Hai.. ;)


emm la ni kan ramai yg selsema + batuk + demam etc
ini di sebabkan faktor cuaca yg berubah2 (wah dh mcm pbaca cuaca lak gtu)
kat KL ni kdg ujan kdg panas terik...
yang aku ni lak kan travel dr Putrajaya => KL => Putrajaya
so nak xnak..ujan ke ribut petir ke terpaksa jugak redah kan
al maklum la ank d sana...sian die klu amik lmbt
disebabkan oleh perubahan faktor cuaca itu aku pun telah di jangkiti penyakit yang seperti di atas (cewaaahhh)..la ni dah seminggu aku x sihat2 lagi,ank aku pun dah terkene jangkitan ni..sian die kene selsema..klu dh selsema kene la mkn ubat..bile nk bg die mkn ubat..haiii punyaaalaaa AZAB nye
sgt2 PAYAH..!!serious beb..aku dh x tau dah camne nak bg die MAHU makan ubat...
Kdg tu sian gak kat die..tp nak wat camne klu nk tgu selsema tu hilang sdiri mmg berzaman le..
Moga2 aku + fD sembuh sepenuhnya... i dah x tahan rs nye ni..tp agknye ni la ms nye tuhan nk CUCI dosa2 kecil aku kot xpela klu gtu i redha je..wallahualam ;)

Tuesday, 1 March 2011

pengasuh

Hai,

Haa ni aku nk citer psl my doter (fD-Fatin Damia), hari ni die dah d jaga oleh pengasuh yg baru..pengasuh yg lama x dpt jg die d sebabkan nk berpindah...so mcm sedih gak la kan (yela sebelah umah je wei) tp de hikmah bnda ni sume tjadi..Pengasuh lama aku mmg tip top..die jenis x berkira le..suke bwk ank aku bjalan, beli e2 ini utk fD..klu die g melancong slalu le de bnda die bg fD..kadang nek segan lak aku..leh d katakan lebih byk brg2 fD dkt umah die sumenye die yg beli sendiri..tp itulah kan die jg ank aku sorg je..so fD x de member..

Emm start bln 3 ni aku htr fD ke pengasuh baru jauh sikit le (dekat sebelah blok aku)..tp yg best die de 2 org ank & kdg2 die jg gak ank org len..so my doter leh le berkawan dgn dorg kan..ehehe aku harap sgt pengasuh br ni OK2 aja..sekian ;)