Thursday, 29 December 2011

RindUuuu nk update entry baruuu

Assalammualaikum... :)

Memang lama gila x update blog dgn entry2 baru
sebenarnyaaa aku rinduuuu sangat nk berkongsi cerita
semuanyaaa dah de dlm kepala ni...
Macam2 cerita nk tulis kat cni
tp masa x mengizinkan
nanti bila dah OK ckit
akan ku cuba jua utk mencuri masa itu ye....

MiSS u ALL ~ 

Thursday, 24 November 2011

check up fD

Assalammualaikum... :)



Kalau tak pagi ni 8.45am ade appointment check up fD kat klinik
tapi d sebabkan TUGAS aku malas nk g klinik...boleh?
tgk la t aku call la klinik tu minta date lain...
smlm dh dtg lewat kat opis..xkn harini nak dtg lewat pulak kan?


knp smlm dtg lewat? menemani en. abg yg tidak sihat (demam panas) ke klinik 
tp lepas g klinik si dia nk jugak htr aku pergi keje...(nek motor lak tu)
aku ni boleh je naik kereta xnk myusahkan si dia..cewahhh
tp ikut jela kata nak jadi isteri SOLEHAH :)


p/s:   nasib baik la dah sembuh, Alhamdulillah ... :)

Friday, 18 November 2011

tengah lapar ni tetiba teringatttt.......

Assalammualaikum... :)


Wahhh dah  pukul 12tengahari....perut pun dah mula la menyanyi lagu dangdut...
tu la pagi tadi tak sempat pulak nak bfast...padan muka i huhu


waktu lapar gni teringat pulak dekat Nasi Ambang...




Nasi Ambang ni aku makan masa nak sambut Hari Raya Aidiladha lepas....masa tu tengah jalan memang sesak gila + hujan turun = perut berkeroncong...pastu ternampak lak warung....


Singgah jap...tu yang dapat merasa nasi ambang...dah la aku mmg suka mkn nasi ambang...so memang berselera la...mkn mmg kenyang sampai mlm....soto pun sedap :)

Warung ni emm dekat mana eh...aku rasa kat tanjung karang....huhu
aku x pasti sgt jln kat c2 sbb tu kampung husband....sekian....

Saturday, 12 November 2011

Makan besar...BESAR sgt ke??

Assalammualaikum... :)

Jumaat minggu lepas aku g makan dekat The Manhattan Fish Market dgn opis mate...
1st time gak aku mkn kat c2...sebenarnya kan dari dolu nk je mkn kat situ tp asyik tak kesampaian je
Pastu kan ada la satu hari tu, aku ni suka layari Groupon Malaysia lepas tu nampak la ada promo utk The Manhattan ni pastu pe lagi discuss dgn opis mate aku then ktorg pun beli la voucher tu mcm kat bawah ni...




Lepas tu bawa je voucher ni ke kedai berhampiran...tunjuk..pastu makan la sampai habis...

ini la menu nya....mmg sangat berbaloi..kenyang sampi ke mlm... :)




Friday, 11 November 2011

fuHhhhhh.....

Assalammualaikum... :)


fuhHhhh...fuuuHhhhhh...abis la dah berabuk blog ni...dah nek bersarang dah...lama beno tak meng'update'...
nak kata bz beno xde la sangat...knp ek aku x update....??? soklan ni x dpt nk d jwb...

Ok...nk cerita ckit...tp pasal ape eh? hurmmmmm....
haaa baru aku de idea...ekekeke
awal oktober aritu ade pergi Kuching, Sarawak...pertama kali jejak kaki kat sana...
bukan bercuti tapi ade kerja kat sana....sorry r citer ni dah lama tp aku nk share jugak :P

Masa sampai Kuching, hujan lebat sangat...masa dalam flight pun bergegar2 badan ni haaa TAKUUTTT bunyi petir bagai...Alhamdulillah akhirnya selamat jugak landing...d sebabkan pergi sana atas sbb kerja kan so x byk masa la nk berjalan + cuaca yang x menentu musim HUJAN kan...

Walaupun hujan tapi tetap jugak sempat g Dayang Salhah kek lapis...sempat jugak beli ikan terubuk masin tp x beli dkt satok pun (sbb masa yg terhad kan)...makanan popular kat sana pun sempat gak aku merasa mcm Laksa Sarawak & Mee Kolok (sedap nyee) tp aku x de la snap gmbr kan...


masa ni kat airport nk balik dah
...posing dolu dgn hasil pembelian kek lapis...wahhh gtu
ni je la gmbr yg de yg len2 mls nk upload ok...ehehehe jgn marah... :)


Friday, 30 September 2011

keputusan pertandingan tingkat tercantik sempena sambutan Aidilfitri

Assalammualaikum... :)


Okey hari ni ada sambutan Aidilfitri dkt Office...walaupun Syawal dah berlalu pergi kan...tapi x de date yg sesuai so terpaksa wat pada hari ini...tahun ni sgt istimewa....sbb nye ada pengantin yang kami raikan...masa majlis mereka kami semua x dapat nk hadir atas sbb office family day yg telah d rancang lebih awal sama date dgn majlis mereka...so utk menebus "kekhilafan" itu...kami pun meraikan 2 pasangan pengantin baru...so ada lah meja mkn beradab dan pelamin yang d reka sdiri oleh org2 senior kat opis ni...walaupun simple tp ttp menarik...


ni la pasangan pengantin yg sama cantik sama padan
Noor Azneem bersama pasangan &
Noor hidayah bersama pasangan
ni pula meja beradab pengantin tp lauk pauk lom setting lg..huhuhu
posing jap belakang meja beradab

Hari ini juga dpt tau keputusan Pertandingan Tingkat Tercantik Sempena Sambutan Aidilfitri 2011...so keputusannya adalah....


Tempat Ketiga - Tingkat 3
Tempat Kedua - Tingkat 2
Tempat Pertama - Tingkat 4 (yahhOooOOooooooo tingkat aku menang la hehehe)

ni sijil yg kami dapat :)

bersama office mate tingkat 4..x sia2 penat lelah kami :)







Wednesday, 28 September 2011

TUA bukan bermakna x perlu hormat yang MUDA

Assalammualaikum... :)


Pagi2 hati dah panas...mood aku yg berbunga pagi2 td dh jd bkecai sebab nya ...........


ada seorang hamba Allah ni minta tlg dgn aku pasal servis dia - ms mtk tlg bukan main manis lg ayat...bersopan santu siap borak bagai tanya itu ini ...tp bila aku kata aku x dpt buat sbb kene refer bahagian lain utk tlg terus aku d maki hamun...knp? salah kah aku?? dah la d maki...maki....maki aku pastu terus letak phone...Ya Allah knp la biadap sgt org ni (yg x leh tahan hamba Allah tu umornya 55 thn) mana la pergi adab nya tu?


Benda kecil yang remeh temeh mcm ni boleh tolak ansur leh jd mcm ni....x pasal2 air mata ni berguguran...
xpe lah mungkin ni bahagian aku...bahagian dia aku pasti Allah swt akan balas.... :(

Tuesday, 27 September 2011

rumah terbuka era.fm


 Assalammualaikum... :)



Last week dpt jemputan dr era.fm utk ke open house era.fm, mcmane boleh dpt jemputan ni?
actually my sis aritu die saja je register utk riuh raya erathon...so dia terpilih then penyampai era.fm pun beraya rumah dia so after that dia pun d jemput utk ke open house era.fm
masa penyampai era.fm g open house my sis kan ms tu tna de kat Langkawi so x dpt la join then bila my sis dpt jemputan ni...tna pun dgn muka x tau malu nk g ikut bersama..hahahaha (aku peduli apa kan, aritu aku xdpt nk join ms ni la nk g jugak) (^_^)

Kejadian berlaku di Satay Station, Jln Ampang pada hari Sabtu baru ni...
ramai la artis ada (under astro managment la kebanyakkan nya)
jom tgk gmbor eh....
  
posing dulu wat kenangan~

haaa memperkenalkan...my sis - tini - 
antara penyampai era.fm yg hadir....tp pak nil xde la pulok :(

byk lg gambor...tp mls nk upload...hehu :)












Thursday, 22 September 2011

Laksa Kuala Perlis vs Laksa Kedah

Assalammualaikum... :)


Okey masa g Langkawi aritu sampai jeti Kuala Perlis dlm pukul 5.30 pg...lepak sat...solat suboh pastu perut pun lapar then cari la makanan untuk d santap..dekat jeti tu ada restoran yg dah buka awal pagi...so pagi tu aku sarapan LAKSA okeh...aku mmg suka mkn laksa...tp laksa kat situ cair la tp sbb aku suka laksa aku mkn jugak huhu..abis licin


ni gambar depan restoran tu bersama member2 kursus yg lain 




Haa tadi tu cerita masa sampai jeti nk g Langkawi..la ni nak cerita masa nak pulang ke Kuala Lumpur...masa tu jam dlm pukul 6.30 ptg  member2 dalam bas ni semuanya dah lapar termasuk la aku...tiba2 jalan jem pulak ...masa tu ternampak pula kedai tepi jalan apa lagi minta la driver bas berhenti sebab nk melantak...okeh menu yang aku cari dah tentu la LAKSA okey...kat situ ada dua kedai, satu kedai kecil satu lagi kedainya besar...so aku pergi kedai yang kecil tu mencari laksa...alhamdulillah ada...pak cik kedai kata self service sebab wife dia g solat rasanya...so masing2 ambil la laksa sendiri..bila makan wahhhhhhhhhhh sedappppnyaaaaaaa.....aku hirup kuah dulu sampai abis pastu tambah lg kuah (dgn kebenaran mak cik kat situ ok) pastu br la mkn bersama laksa.....kenyang sampai ke malam :)


ni la kedai nye dekat Laksa KM8, Kg. Padang Lalang, Alor Janggus, Kedah


ni geng2 mkn laksa..murah + sgt PUAS HATI beb :)


Wednesday, 21 September 2011

minta ampun x sempat datang raya rumah kome semua

Assalammualaikum... :)






Ate teman nk minta maaf la ye wat kawan2 + sedara mara...al maklum la x sempat nk beraya...minggu ke-2 raya dah kene g kursus kat Langkawi...minggu ke-3 raya pulak teman kena g family day dekat Cherating pulak...jd bg kwn2 + sedara mara yg dh wat open house tu mmg teman x dpt le hadirkan diri...raya tahun ni sibuk berjalan je...jadi minggu terakhir ni teman br igt nk beraya umah2 sedara mara + kwn2 (e2 pun klu sempat, xdpt le nk g semua tempat ye).....ok next update t teman nk cerita psl Langkawi + Cherating ye...tunggguuu :)

Tuesday, 20 September 2011

alhamdulillah..mereka telah berhijab :)

Assalammualaikum... :)


Meh tgk artis kita dah berhijab....
siapa?........jeng jeng jeng.....


Siti Nordiana la...ce tgk gmbr bwh ni...comel kan :)


ni pun bc dkt kosmo smlm nk tau lg lanjut
klik je kat cni










suka tgk.....sweet je kan :)

dgr cerita Diana Amir pun dh pakai tudung (yg berlakon cerita sunsilk dgn wardina dolu2 tu) :)

Thursday, 8 September 2011

pilu rasa hati nk tinggalkan ank dara sorang tu

Assalammualaikum... :)


malam ni aku kene hadiri kursus di Langkawi...alahai pilu nye hati ni..yela pertama kali ni nk berpisah...berjauhan...semalam de la bgtau si cilik tu ntah die faham ntah x...tp lepas je aku abis ckp die terus peluk aku dgn erat...bergenang air mata aku ni....haihhhh dah2 jgn nk emo sgt OK 


Malam ni pukul 9.30 bergerak ke Langkawi...dan katanya balik ke KL petang Ahad...apela aku ni lom smpi lg Langkawi dh citer nk balik kan...nmpk sgt ati ni x nk g sana...aku dh mcm MUAK le g sana...masuk ni dh 4x kot g sana....tp nk wat cmne kan..kang klu x g LAIN lak citer nye...silap aribulan kena d TUKARkan pulok...jadi  aku kenalah PASRAH + REDHA


Tapikan mungkin bnda ni ade hikmah jugak...mungkin dgn cr berjauhan mcm ni si cilik tu dpt berhenti BF..umur die pun dh 2 tahun...harap2 bila aku balik nanti xde la die nk BF lg....

mama akan rindukan kamu sayang....jaga diri lek lok ye..muahhh :X

Doakan saya SELAMAT PERGI dan SELAMAT PULANG ye.... :)



Tuesday, 6 September 2011

merata cari botol susu yang sesuai utk si cilik

Assalammualaikum... :)


So arini nk citer pasal botol susu...al maklum la dah ada ank ni kan..of coz la botol susu adalah yg paling PENTING sekali utk si cilik kannn...klu xde botol susu leh jd haru biru jd nye...


so aritu aku pun mencari la botol susu yg br utk c fD ni...cr punye cari terjumpa la botol ni BPA Free tau




yang paling best nye....tgk bwh ni


ada HALAL lagi...
so aku pun beli la nk TRY....
haa ni bentuk botol nye


besor pun besor...
sng nk wat susu

aku xtau la sejak bila de botol halal ni ke aku yg ketinggalan ni...
tgk kat botol tu siap de certificate SIRIM lg...
harga botol ni mahal tu x mahal le dlm RM 27 je klu aku x silap



ni puting botol susu nya...harga dlm RM9.90 je

bagi aku x mahal la mcm jenama2 botol yg len...tp aku dgn sng ati amik je botol ni sbb nmpk cop HALAL tu..mencari HALAL itukan FARDHU...
so xde la nk ragu2 dh skrg ni......
fD pun suka botol ni.....  :)









Monday, 5 September 2011

Pertandingan deko Merdeka Raya

Assalammualaikum... :)


Salam Syawal semua...cuti lagi ker?amacam balik kg mana taun ni? ehehe...


Haa aritu kan tna de jnji nk update entry pasal backdrop kad raya tna aritu...ingat lg x?klu x igt pun ade ke aku kisah hohoho...ok actually kat opis aku ni de wat pertandingan deko sempena Sambutan Hari Kemerdekaan ke-54 & Sambutan hari Raya Aidilfitri....ok opis ni de 4 tingkat..so masing2 tunjuk kehebatan masing2 men'deko' cawangan / tingkat masing2...




okey jom usha hasil kreativiti dr dorg semua ni....




Yang ni dari tingkat 1
ada sorg staff je kat tingkat 1...die yg wat sorg tau
tabik spring la ;)








ok yg bwh ni dr tingkat 2 
a.k.a 'Kg. Sepakat'
siap ade lembu bagai tau... ;)







yang ni pulak dari tingkat 3
cute gambor2 tu... ;)




yang ni kad raya gergasi dari tingkat 4
(tompek den la ni)



yang ni umah kitorang... ;)




yang lukisan atas ni kitorang ramai2 melukis + mewarna




yang atas ni corner side MERDEKA

Pemenangnya xtau lagi sapa...tp taun ni persaingan sgt sengit...masing2 berusaha keras utk cantikkan tgkt masing2..SYABAS ;)

Friday, 26 August 2011

Salam Lebaran Minal Aidil Wal Faizin ;)

Assalammualaikum... :)




cantik x gambar ni...
next entry kang nak citer pasal gambar ni okies.....


Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin

Wednesday, 24 August 2011

kuatkan dirimu jika di duga

Assalammualaikum... :)






emmm x tau nk mula mcmane tp rs sgt sedih, terluka & DOWN sgt....
knp la benda gni berlaku kan...knp perlu berpisah...
jika tiada pihak ketiga mungkin PERPISAHAN itu xkan terjadi....
kdg2 kita kena fikir "status" yg kita bawa..jika kita sudah berpunya jd kenala lebih berhati2 jg diri
jika tidak, sudah tentu PERPISAHAN itu akan berlaku....
jadikan pengajaran jika di duga seperti ini...
kuat kan hati agar iman sentiasa di sanubari...
JUJUR adalah amat penting dlm sesuatu perhubungan
jgn sia-siakan org yg menyayangi kita
jika tidak kita sendiri yg akan rugi!!



Thursday, 18 August 2011

alamak mcmane ni sy sudah jatuh hati.... !!!

Assalammualaikum... :)


haaa jgn tkejut ok...tna bukan curang ok...
cuma dh jatuh hati dgn drama Ramadan Terakhir
cerita ni sgt2 best...mmg menyentuh perasaan sgt
pastu kan OST drama ni pun best sgt ;)






OST Ramadan Terakhir
Meh layan lagu ni



Jangan Lupa Namaku
Pompa Bensin

Walau aku tidak bersamamu
Jangan engkau lupakan diriku
Walau aku tiada di sisimu
Jangan engkau lupakan namaku

Kerana...
Aku mengingati mu..
Kerana...
Aku mencintaimu..

Andai aku
Bisa bertemumu
Dengan senyum ku tadah syukurku
Andai aku bisa menyentuhmu
Air mata pasti deras gugur

Kerana...
Aku merindui mu
Kerana aku sentiasa
Menyintaimu oh sepenuh hati

Walau kamu
Jauh di mataku
Jangan aku hilang dalam kalbu
Saat kamu samar mengingati
Jangan aku terus kau lupakan

Kerana aku
Sentiasa mengingatimu
Kerana aku
Sentiasa menyayangimu sepenuh hati...

Andai aku bisa memelukmu
Pasrah aku tabah diujimu
Andai aku bisa dicintai
Dengan rela menyerahkan hati

Kerana...
Aku merindui mu
Hmmm...Kerana aku sentiasa menyintaimu......







Friday, 12 August 2011

Beli brg raya kat Putrajaya

Assalammualaikum... :)





Korang pernah nmpk x flyer / banner / bunting mcm kat atas ni??? Klu sesape yg dok putrajaya confirm tau kan psl ni...rasanya ni dh masuk kali ke2 kot aku pun dh x igt...
tp aku x penah sekali pun jejak kaki kat sana...tgk dr luar cam best je kan (tu pun dr pandangan last year) huhu...so smlm aku dh g sana...

so mesti korang nk tye soalan mcm kat bwh ni kan?



  • Barang apa yg d jual kat sana?? - ada brg elektrik, perabot, kasut, baju, brg2 mskan / makanan, kuih raya pun ada 
  • Murah ke barang2 kat sana?? - mostly hege OK la cam hege tmpt shopping complex bila wat sale...tp mungkin leh runding lg kot
  • Banyak pilihan ke kat sana?? - boleh la d katakan banyak.... 
  • Cantik2 ke barang kat sana?? - base la ada yg cantik , kiut miut...ada gak yg x bkenan..ikut pndangan mata korg le...

So..apa lagi, bg yg nk shopping tu leh la g sana...kat flyer tu ada d tunjukan peta ok...
~ Happy shopping ~






Thursday, 11 August 2011

sgt TENSION .. ;(

Assalammualaikum... :)








Hati sedang sakit..panas membara...leh nmpk asap bkepul2 yg kuar dr tubuh ini..hahahaha
Straight 2 d point...aku sgt2 tension dgn keje ni
bila la nk berakhir semua ni...??!!


Adakah slh aku, org len atauuuuu whatever huh!!!
Malas nye la klu bnda ni terjadi lagi...


Klu d PK kan....
Kdg nk dtg keje pun nek MALAS
Tolong la  jgn kau kcu bilau kan hidup aku ni....!!! 
pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.............................




(psst: entry kali ni ini xde kene mengene dgn manusia OK)

Monday, 8 August 2011

bila si kecil bangun sahur..

Assalammualaikum... :)


Hai, Sahur apa pagi td?? Ada yg x sempat sahur ke...?pg td tna bgn dlm kol 5 pg..e2 pun encik suami yg bangun kan..xtau la handphone kat sebelah telinga pun x dpt nk dgr jugak alarm tu...pe lg lepas en. suami kejut terus mengelupor ke dapur perhangatkan lauk berbuka semalam...tiba2 dgr suara si kecil tu so buat la susu utk dia..pastu siapkan hidangan utk santap...


tgh nikmat santap tetiba si kecil berlari sambil ketawa (dgn wat mimik muka maja die tu) sambil pegang botol susu...alamak!!! fatin damia dah bangun la....emm pe lg pujuk dia utk tidur balik tp dia x nk, katanya nk baring je..x lama pulak lepas tu dia minta nasi...xkan nk mkn nasi pag2 kot..lgpun waktu imsak pun nk dekat mkn pun br 2-3 suap kang melayan die tlepas lak sahur mama dia nih...pujuk la dia dgn bnda len..minta dia tgk TV..huh seb bek dia OK je...selamat~




Lepas suma dah beres try utk tidurkan dia semula tp dia xnk..dia tlg mama dia lipat kain..main2..berlari2..budak ni suboh2 pun nk main jugak...nk buat mcmane ikutkan jela~



Friday, 5 August 2011

Terbayang puasa bersama keluarga terutamanya ketika ayah masih ada

Assalammualaikum... :)


Sayu hati ini bila terbayang2 kenangan manis tika puasa bersama keluarga..yela al maklum la kan aku ni dah kahwin so tempatku di sisi suami tercinta...jd bila puasa berdua tu mcm x meriah...dolu2 b4 kawin meriah umah klu sahur @ berbuka puasa,riuh umah dengar bunyi pinggan mangkuk (nk sedia kn makanan), dgr mak 'bising' suruh hidang itu & ini, riuh adik badik yg berkumpul & yg paling rinduuuu sgt dgr bacaan al quran dr ayah...Ya Allah rindu nya aku padanya....


Sahur ~ 


Dulu klu bangun sahur mesti kol 5 am (x pernah tlg mak msk pun - ehehe) bgn tlg hidang je...pastu bila semua dh ready br kejut adik badik & last sekali kejut ayah...mmg e2 rutin nye...klu mak masak telor dadar pun nikmatnyaaa (sy sgt suka telor dadar mak sy wat)...sambil bersahur buka tv siaran 'islamic'...klu x nanti ayh marah...klu sahur mak mesti buat air kopi/milo/teh/teh O (tp aku x suka minum air manis)...lepas sahur..lepak baring2 tgu azan (kdg smpi terlelap)..mak + ayh pun kejutkan utk solat...pastu tdo balik sambil dgr ayah yg akan bc al quran setiap pagi...tenang je dgr ayh bc quran...


Berbuka ~


Dlm kol 5-6 mak mula sibuk sbb dah mula prepare utk masak...waktu2 tu juga mesti kedengaran suara ayah baca al quran lagi...emm selalunya mak akan masak kol 6 @ lewat ckit...supaya makanan tu masih panas ketika d hidang...kuih samosa @ murtabak wajib ada (aku yg suka beli kan)..ayah selalu akan bwk bubur lambuk dr masjid  (bubur ni pebret aku + ayh)...klu dh dpt bubur lambuk menu len mmg aku dh x pandang dah...sambil nk tgu azan maghrib tgk la tv siaran 'islamic' lg...x pun ayh le yg akan bg 'ceramah' dkt ank2 die...


keluarga saya

tapi semua tu dah lain....ayah dah tiada
kembali ke rahmatullah pd mlm raya 
tika takbir raya sdg bergema
hampir 3 tahun ayah pergi...
tp kenangan e2 tetap terpahat d hati
ayah moga dikau tenang d sana
.....Al-Fatihah.....

Thursday, 4 August 2011

kuno handphone ~ new handphone, korang ada?

Assalammualaikum... :)




korang ingat lg x..dh berapa byk jenis handphone(hp) yg korg dh guna?? Sejak bila korg gunakan handphone...?1st time aku guna handphone ms Tingkatan 3-5 gtu (e2 pun kaut ayah punya) almaklumla ms tu zaman2 org x de pakai handphone sgt...




ni la 1st hp 
design ala2 hp ni..tp hp tu jenama TIMECELL

masa zaman tu kan mcm rs jakun sgt dpt kol & sms guna hp ni...guna prepaid TIMECELL nombor awal talian 017 (mana eh company tu skrg)????? Dolu klu nk kuar dgn member soh dorg kol nombor ni..ayah pun x de bwk mana..tgl umah je..jd telefon umah pulok..hohoho




2nd hp
ni nmpk bergaya ckit - sony ericson

x igt byk sgt psl hp ni...yg igt hp tu warna hitam... dpt hp ni dr member adik die yg jual...biasa la klu sony ericson setting dlm die len ckit kan...



3rd hp
ni nmpk sporty ckit

tp hp aku dulu warna biru laut...aku suka + syg sgt dgn hp ni...best guna hp ni..sbb cover die tu getah so xde mslh klu jatuh2 ni...yg sadis nye hp ni kene curi dgn duit2 aku die kebas igt lg terjd dkt dataran maybank, bangsar (kat surau lak tu) ;(




4th hp - flip hp
hp ni nmpk feminin sgt..i like

lepas 3rd hp kene curi so aku pun beli hp sony ericson ni..tp warna pink...hp ni lak x BF rosakkan..x smpi 1-2 thn aku guna..benggangggggg je ms tu tp ms tu die ganti dgn hp yg br...nsib bek (selamat poket den)




5th hp
sony ericson again & again....

Lepas x BF dh rosakkan hp aku tu die ganti dgn hp ni tp warna merah la...pastu x lama tu aku bg ayah guna ;)





6th hp
slide up

Tukar hp lg....nk try design len lak la ms tu...hp ni ok tp cpt rosak la..sbb die slide up kan (dolu ms bcinta dgn hubby - syik sms je..buka tutup..buka tutup) sbb tu cpt rosak hahahaha





ni la hp terkini hp yg mengikut peredaran ms...dah dkt 2 thn guna hp ni....rs cam dh bosan lak dgn hp ni...tp bilakah nk beli hp len ni????? huhuhuhu

Antara byk2 hp yg dolu ni yg ada kat aku hanya lah hp aku yg keenam tu.....yg len sume hancur (d jadikan mainan ank sedara) & 2 hp kene curi......syg je kan :(

Tp kan setiap hp yg aku gunakan meninggalkan kenangan yang tersendiri & xkan aku lupakan....hurmm x sgka lak aku dh guna hp sebanyak ni...ke korg lg byk???ce cite ce cite.... ;)





gambar2 ni semua nye aku search dkt google...harap maklum 







Wednesday, 3 August 2011

nikmatnya berbuka puasa...sampai nk bgn pun dh x larat

Assalammualaikum..




Semalam korang semua berbuka menu apa? Masak ke beli je dekat bazar ramadan???
tina mcm biasa la kan..masak..selagi boleh masak i masak jela u, lgpun my hubby suka klu i yg masak (katanya le xtau la ikhlas ke idak) ehehe....ramai yg tye tna sempat ke masak kat rumah..yela balik kol 5.30pm pastu nk pecut dr KL-Putrajaya pulak kan...


Sebenarnya kan sempat tau tna sampai umah & dpt la masak (selalunya sampai putrajaya dlm kol 6.15pm gtu) pastu g amik anak lg..betul2 sampai umah dlm kol 6.20pm gtu la sempat la jugak tna tgk citer ISWAK - its started with a kiss ;) citer tu pulak abis kol 7pm pastu br la tna msk...Masak pun satu menu je...so semalam tna masak MEE BANDUNG guna perencah kat bawah ni....




cuma tambah bawang kecil, sayur, telur + seafood


so jadilah hasilnya seperti di bawah (ayat formal gle) ;P




walaupun gmbar ni nmpk x cantik kan tp hasilnya amat la memuaskan
sampai hubby ckp mcm kat kedai tau...siap die soh tna meniaga mee bandung ni pulok..huhu


my hubby siap tambah 2 pinggan...tna 1 pinggan pun dah kenyang....
jimat masa + tenaga + sedap = hubby pun sayang :)