Thursday, 28 April 2011

murtabak singapura

Assalam..haii ;)


meh kite cite psl makanan eh..hubby kite kan lepas je tgk jjcm (yg de episod psl murtabak singapore tu) terus la dok ajk nk merasa murtabak tu...setelah sekian lama akhirnye br ari selasa ritu die dpt memenuhi impianye (ayat aku skema nye) sbb nye mlm tu g p.mlm kat bangi then singgah la terus kan..lgpun bkn jauh sgt (tp kite x g kedai yg jjcm suggest tu)..restoran ni pe ek namanye..lupe la hahaha(jgn mrh eh..cari sediri tau)..tp dkt sgt dgn p.mlm bangi tu,servis die pun sgt2 la cepat...lom smpi bape minit dh dapat air...x smpi setengah jam dah boleh makan..sgt pantas servis dorg..i like, lg 1 restoran ni pun de mcm2 menu selain dr murtabak tu..cite psl murtabak ni klu nk order die ikut lapisan..so ktorg try murtabak ayam 1 lapisan je (RM5)..e2 pun byk gle..rs cam x tau nk letak mane dah murtabak tu dlm perut ni..al maklumla yg mkn 2 org..si kecik tu mane la nk mkn bnda2 gni..rasanya sedap (klu byk isi nye lg sedap) pastu cicah dgn sos n kari..nyummy...kenyang seh ..psstt cube tgk bwh ni... ;)


Tuesday, 26 April 2011

rumah idaman

Assalam, haiii....

apartment

teres

arini aku rasa gembira sgt bile dgr berita yg ramai kwn2 aku dah memiliki rumah idaman dorg sendiri...seronoknyeee kan..dan persoalannya bila la aku akan dpt memiliki rumah idaman sendiri...2-3 tahun ni harga hartanah mmg melambung tinggi..bagi yg suka melabur boleh la beli aset n buat pelaburan atas aset tu mcm sewa kan rumah/tanah @ sebagainye..namun bg yg x berkemampuan mcm aku ni (sian kan eheheh)..harap berdoa dan berusaha lebih keras agar dpt memiliki rumah sendiri...tp zaman sekarang ni dh x jumpe dh harga rumah yg murah dan bsesuaian dgn aku (almklumla keje kat KL kan) e2 la mslh org2 kat KL ni...klu de rumah murah pun nun jauh dr KL ssh la nk g keje kan..yela klu x keje mane la pulak nk cekau byr rumah tu ehehe...ape rumah idaman aku?antara teres @ apartment...teres ok gak sng kn rumah bawah tp klu bertingkat aku x suke sbb nye klu nk ke bilik kene nek turun tangga, klu sakit/dh tua t camne?dah ssh nk bergerak kan tp yg best nye x pyh nk pk utk byr mantenen fees cuma byr cukai pintu (2 x setahun je)..klu apartment ok gak sbb nye kebanyakan apartment ade sistem keselamatan tersendiri kan tp pening ckit la nk byr mantenen fees setiap bulan (lebanyakannya mengikut kadar 1 kaki persegi)..doa kan la utk aku dpt memiliki rumah sendiri ye... tQ lalink ;)


Wednesday, 20 April 2011

klu dah namanya perempuan

Assalam...hai ;)

cube tgk video ni....

video

Haa ini la jadinya...mmg x dapat dipisahkan..bukanya aku dok ajar fD..die yg pandai2 wat sendiri..
xtau la bdk2 skrg ni..terlampau 'advanced'..agknye beso t my doter nk jd mak andam kot (eh pakai lagi ke perkataan mak andam zaman gni) bukan panggil make up artist ke..ehehe t beso leh la fD ni touch up mama nye pulak...leh jd cam ziana zain gtu..(fulamak jauh giler aku berangan)... daaa ;)

Tuesday, 19 April 2011

balik kampung...

Assalam...hai.. :)

Ari tu aku de balik kg..(my hubby nye kg) kat skinchan..walaupun dah dkt 2-3minggu tp aku x kisah..aku nk jugak update!aku suke balik kg hubby aku sbb nye?

sebab kampung die de....
  * sawah..
  * laut (walaupun x leh mandi kan..tgk je pun ok)
  * ikan (sbb murah2 kat sane n FRESH)

balik pun x lama...tp balik reramai le (dgn mertua n ipar i sekali)...klu balik reramai kan BEST..smpi je kat kg pe lg g shopping ikan dulu..nk wat sesi bakar membakar (my hubby yg request) katanya klu balik BP (batu pahat) syik wat BBQ je..die pun nk merasa kat kg die..aku pun OK jela..ape ada hal kannn..menu ikan bakar guna ikan geruk2 (eh betul ke spelling aku ni)..dan lain2 korg tgk la eh 

ikan yg sedang d bakar



kerang bakar


jagung rebus
(pastu adik ipar wat cup corn ~ layaannn)


syiookkk weh...makan sambil melihat keindahan alam sawah yang terbentang luas...


cantik kan pemandangan nih..
dgn angin yg bertiup sepoi2 bahasa gtu
inilah ciptaan Allah Maha Besar



tgk gmbo ats ni (nk jgk enterprem)
my hubby dok snap..ms aku dok ralit tgk sawah (yg sgt menyenangkan ati ni) ;)

Sunday, 10 April 2011

mat saleh

Hai..sihat ke semua? ;)

emm smlm aku jenjalan kat one utama..dah penat bjalan aku pun lepak la ddk2 sat sambil surfing tenet,my doter?aku biakan die berlari ke sana cni sbb die dh xleh dok diam dah kekadang sesuka ati die nk ddk kat tgh2 jln,mcm la shopping complex tu die punye lak emm lantak le jnji ayah die yg dok layan die ekeke....tgh asyik dok layan tenet tetibe de sorg mat saleh ni (eh die pompuan la so panggil minah saleh kot..ekeke) datang kat aku...tkejut la aku,tetibe je kan..pastu die kata "ur little child so cute" aku pun tcenggang la..tp sempat la ckp tQ..then ktorg borak2 ckit....pelik kn camne die tau tu ank aku sdgkan ank aku tu dok bkeliaran jauh dr aku??tetibe la aku baru perasan yg aku n my doter pakai bj sepasang (actually br balik dr kenduri,so pakai bj kurung sama le)..tp kn yg musykilnya knp die x ckp aku cute???hahahahaha.... daaa ;)